Україна пояснила водну блокаду окупованого Криму

Україна пояснила водну блокаду окупованого Криму

Україна має повне право на перекриття каналу, по якому вода постачалася на Кримський півострів.

Про це заявив постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич в своєму Facebook-акаунті.

“Річка Дніпро не тече по території Криму. Україна перекрила не русло річки Дніпро, а перекрила технологічне спорудження (канал), який знаходиться на території України. На це Україна має повне право”, – уточнив Кориневич.

Він додав, що за всіма підрахунками, прісної води для потреб населення Криму досить. Крім того, представник українського президента підкреслив, що «держава-окупант сама повинна відповідати за забезпечення окупованій території всіма необхідними ресурсами».

Раніше повідомлялося про плани кримської влади звернутися до керівництва Росії з проханням ініціювати переговори з Україною з приводу пропуску вод Дніпра на півострів. У 2014 році, після анексії Росією, Крим почав відчувати проблеми з водопостачанням, оскільки Україна припинила поставки дніпровської води по Північно-Кримському каналу, який був побудований в 1960-і роки для забезпечення водою з Дніпра маловодних і посушливих територій Херсонської області і Криму, покривав 90 відсотків потреби півострова.

Поділитись