Україна погодилася додати “формулу Штайнмайера” в закон про Донбас

Україна погодилася додати “формулу Штайнмайера” в закон про Донбас

Закон про особливий статус Донбасу буде доповнений з урахуванням так званої «формули Штайнмайера», заявив депутат Верховної ради України, член контактної групи в Мінську Андрій Костін в ефірі телеканалу «1 + 1».

Він зазначив, що в даний час йде обговорення щодо зміни окремих статей зазначеного закону. «Ми погодилися на те, щоб формула Штайнмайера була включена в закон про особливий порядок місцевого самоврядування. Йдуть переговори про те, які статті цього закону повинні бути змінені, щоб цей закон працював з точки зору права».

При цьому депутат додав, що застосування цієї формули в законодавстві України може вимагати відповідного рішення на рівні лідерів «нормандської четвірки».

«Всі розуміють, що «формула Штайнмайера», її реалізація, – вона несумісна з тим порядком переходу контролю над кордоном, який вказаний в мінських угодах. Але це якраз є темою для переговорів, щоб переконати і, можливо, піднятися навіть до рівня лідерів «нормандського формату», які зможуть цю проблему вирішити», – сказав Костін.

Поділитись