Україна почала застосування БПЛА на Донбасі

Україна почала застосування БПЛА на Донбасі

Українські збройні сили розпочали відпрацювання застосування безпілотних літальних апаратів на сході країни — так, напередодні на лінії розмежування було застосовано турецький БПЛА, який завдав удару по території ДНР.

ЗСУ самі опублікували відеозапис зі сценами атаки.

Безпілотник ЗСУ завдав бомбового удару по Донбасу, знищивши артилерійську точку. Про це повідомляють представники генштабу ЗСУ. Як уточнюється, для завдання удару був застосований турецький безпілотник Bayraktar.

Також повідомляється, що наказ на завдання удару віддав головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний. Уточнюється також, що безпілотник застосовувався для примусу противника до припинення вогню.

Також представники ЗСУ наголошують, що БПЛА не перетинав лінію розмежування між сторонами.

За даними так званої Народної міліції ДНР, українські сили застосували артилерію у районі Гранітного. Про втрати чи знищення артилерії сил ДНР у його повідомленні не йдеться.

Україна закупила у Туреччини безпілотники Bayraktar TB2 на початку 2019 року. Їх планували оснастити високоточними авіабомбами MAM-L, які виробляє турецька компанія Roketsan. Bayraktar TB2 оснащений системами лазерного наведення. Його бойове навантаження складається з чотирьох ракет із дальністю поразки до 8 км (у деяких модифікаціях – до 16 км).

Поділитись