Україна перевела військові звання на стандарти НАТО

Україна перевела військові звання на стандарти НАТО

Міністр оборони України Андрій Таран підписав наказ, згідно з яким в Збройних силах країни впроваджується перелік кодів військових рангів НАТО, повідомила прес-служба оборонного відомства.

“Дані рішення покликані змінити систему управління кар’єрою радянського зразка на сучасну, прийняту в арміях провідних країн. Фактично це керівництво до дій кадровим органам переходити на нову філософію роботи, що передбачає створення кар’єрних карти кожному солдату, сержанту, офіцеру по його підготовці, зростання і забезпечення” , – наводить слова Тарана сайт міністерства.

Звання в українській армії приведені у відповідність зі стандартами НАТО по закону, прийнятого Радою в червні 2020 року.
Верховна рада України в грудні 2014 року внесла зміни до двох законів, відмовившись від позаблокового статусу держави. У червні 2016 року були прийняті додаткові зміни, які визначають вступ в НАТО метою зовнішньої політики країни. Україна також повинна до поточного року забезпечити повну сумісність своїх Збройних сил з силами країн НАТО.

Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен раніше заявив, що для вступу в альянс України потрібно досягти ряду критеріїв, на реалізацію яких піде багато часу. Експерти вважають, що Київ не зможе претендувати на членство в НАТО в найближчі 20 років.

Поділитись