Україна отримала від США зброю і боєприпаси

Україна отримала від США зброю і боєприпаси

Міністерство оборони України повідомило про отримання третьої партії військової допомоги від уряду Сполучених Штатів для потреб українських збройних сил, яка включає боєприпаси, протитанкова і високоточне озброєння.


«В Україну прибула третя, заключна партія додаткової міжнародної допомоги, що стосується безпеки, на 60 млн доларів від уряду США для потреб українських збройних сил, що включає боєприпаси, протитанкова і високоточне озброєння, медичне майно і так далі», – наводить текст повідомлення міністерства ЗМІ.

Нагадаємо, 10 жовтня ВПС США доставили на Україну першу партію військової допомоги, в яку увійшли високоточне озброєння і боєприпаси. При цьому в Києві заявили про отримання від США наступальної зброї. Другу партію України отримала 18 жовтня. Крім того, Україна домовилася з Британією про постачання «ракетного озброєння».

Москва неодноразово закликала світову спільноту ввести ембарго на постачання зброї на Україну. У МЗС також попереджали, що використання Сполученими Штатами України як «антиросійського зброї» може погано скінчитися для Києва.

Нагадаємо також, в четвер президент Володимир Путін звинуватив керівників країн НАТО в порушенні даних Росії обіцянок про нерозширення військової інфраструктури альянсу на схід. Він також допустив, що країни НАТО під виглядом навчальних центрів можуть розмістити на території України ракети, як раніше розмістили в Польщі і Румунії системи ПРО з пусковими установками «Іджіс», на які можна встановити ударні ракети «Томагавк».

Поділитись