Україна отримає понад мільйон доз вакцин від коронавірусу в найближчий місяць

Україна отримає понад мільйон доз вакцин від коронавірусу в найближчий місяць

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що країна очікує отримання більш мільйона доз вакцини від коронавірусу з різних країн в найближчий місяць, пише «Інтерфакс-Україна».

За його словами, 30 квітня в країну повинна прибути чергова партія китайської вакцини CoronaVac, її обсяг складе близько 500 тисяч доз. У середині травня Київ також отримає 473 тисячі доз препаратів в рамках механізму COVAX, вироблених за ліцензією компанії AstraZeneca. Ще півмільйона доз до початку літа в республіку прибудуть з США в рамках договору з Pfizer.

«[Препарати] будуть використовуватися згідно з планом вакцинації в категоріях груп ризику для людей старше 60 років або людей, які мають супутні захворювання», – зазначив Степанов.

Раніше українські медики з Івано-Франківської області зіпсували кілька сотень доз вакцини від коронавируса Covishield через помилку при розрахунку дозування. Фахівці не використовували залишилися у флаконах дози, вважаючи, що вони менше за інших за обсягом.

За останніми даними, коронавірусом в Україні заразилися понад два мільйони осіб, померли майже 44 тисячі пацієнтів. Вакцинація від COVID-19 в країні почалася 24 лютого. На її наслідки, проявлені в побічних ефектах, поскаржилися більше однієї тисячі українців. Режим надзвичайної ситуації через пандемію в республіці був продовжений до 30 червня.

Поділитись