Україна оголосила персоною нон ґрата російського дипломата-шпигуна

Україна оголосила персоною нон ґрата російського дипломата-шпигуна

Міністерство закордонних справ України оголосило персоною нон ґрата дипломата-шпигуна, якому у Львові військовий пенсіонер, завербований спецслужбами РФ, передавав розвідінформацію.

“За діяльність, несумісну зі статусом консульської посадової особи, МЗС України оголосив дипломата-шпигуна persona non grata. Він уже залишив територію України”, – йдеться в повідомленні пресцентру Служби безпеки України.

Водночас, як повідомив ТАСС, Посольство РФ в Україні відмовилося коментувати повідомлення СБУ, зазначивши, що це події не останніх днів.

“Це стара історія. Ми її не коментуватимемо”, – сказав співробітник посольства.

Нагадаємо, на Львівщині контррозвідники викрили місцевого мешканця, який виконував розвідзавдання спецслужб Російської Федерації.

Оперативники СБУ встановили, що військовий пенсіонер, керівник однієї з громадських організацій, був завербований спецслужбами РФ у 2014 році. За завданням російських кураторів він збирав розвідувальну інформацію про політичних і громадських діячів, підрозділи ЗСУ, спеціальні та правоохоронні органи, іноземних військових інструкторів у західному регіоні держави.

Зібрані дані чоловік передавав російському розвіднику, який “працював” під дипломатичним прикриттям генконсульства РФ у Львові.

Поділитись