Україна не постачатиме воду до Криму

Україна не постачатиме воду до Криму

Представник президента України Антон Кориневич, що займається питаннями Криму, заявив, що нове керівництво країни не відновить постачання води на півострів, пише Сегодня.

Після анексії Криму Росією на півострові почалися перебої з постачанням води з України. Спочатку Київ пояснював їх технічними проблемами, але потім почав посилатися на відсутність договору на постачання і заборгованість в розмірі 200 тисяч доларів, що виникла в 2013 році.

У 2015-му в Криму розповіли про плани перекидати воду з річок Салгир і Біюк-Карасу по Північно-Кримському каналу. У квітні 2017 року Україна встановила в Херсонській області дамбу, що перекриває потік дніпровської води по Північно-Кримському каналу.

Кориневич назвав відновлення постачання води недоречним. «Позиція по непостачання води Північно-Кримським каналом в Крим є правильною і вірною», – підкреслив він.

За словами чиновника, припинення постачання води є «механізмом тиску» на Росію. Кориневич заявив, що найближчим часом Україна позицію щодо постачання води не змінить, як і позиція з постачання Криму української електроенергії.

Фото gettyimages.

Поділитись