Україна назвали мету “Кримської платформи”

Україна назвали мету “Кримської платформи”

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що “Кримська платформа” буде працювати над усуненням прогалин в санкцій політиці щодо РФ, при цьому відзначаючи, що одними санкціями Києву Крим повернути не вдасться.

Саміт “Кримська платформа” пройде в Києві 23 серпня з ініціативи України. На ньому обговорять питання “повернення” контролю над Кримом. Як раніше заявляв Кулеба, в саміті візьмуть участь 44 країни і міжнародних організацій, в тому числі посол Туреччини. Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав форум “Кримська платформа” шабашем, на якому “Захід буде продовжувати пестити неонацистські, расистські настрої сучасної української влади”.

“З санкціями є дві проблеми, над вирішенням яких працюватиме “Кримська платформа” після того, як пройде саміт. Перша проблема – прогалини в чинному режиму санкції, коли вдається комусь щось поставляти до Криму з того, що туди поставлятися не має. Друга проблема – посилення санкцій”, – сказав Кулеба в інтерв’ю виданню “Новий час”.

За його словами, держави не готові відразу брати чіткі зобов’язання щодо санкцій, але є повне розуміння того, що потрібно усувати прогалини і бути готовими посилювати санкції.

“Санкції – це важливий елемент, але ми не повернемо Крим виключно завдяки санкцій політиці. Санкції не є інструментом, а елементом великої стратегії повернення тимчасово окупованих територій”, – додав Кулеба.

Поділитись