Україна надасть гуманітарну допомогу Лівану

Україна надасть гуманітарну допомогу Лівану

Україна надасть гуманітарну допомогу Ліванській Республіці. Відповідний проект розпорядження Кабінет Міністрів України ухвалив 17 серпня на позачерговому засіданні? передає Newformat.info з посиланням на “Урядовий портал”.

“На виконання указу Президента України від 14 серпня 2020 року Уряд розпорядився виділити з резервного фонду Державного бюджету 8,4 млн грн Міністерству внутрішніх справ для надання гуманітарної допомоги постраждалому від вибуху населення в м. Бейруті. МВС спільно з Державною службою надзвичайних ситуацій та Національною гвардією мають забезпечити закупівлю, відправлення, доставку та передачу вантажу гуманітарної допомоги у вигляді лікарських засобів, виробів медичного призначення та борошна пшеничного”, – йдеться у повідомленні. 

Потужний вибух з подальшим горінням стався 4 серпня  в районі морського порту в м. Бейрут, унаслідок чого загинуло 220 осіб (з них 1 громадянин України), 110 осіб вважаються зниклими безвісти, понад 6 тис. осіб постраждало, близько 300 тис. осіб залишилися без помешкання. Вибуховою хвилею в радіусі 10 км зруйновано та пошкоджено понад 80 тис. будівель, 12 медичних центрів, 3 госпіталі, продовольчі склади, будинки та автомобілі.

Поділитись