Україна має намір вийти з угоди СНД про співробітництво в сфері туризму

Україна має намір вийти з угоди СНД про співробітництво в сфері туризму

Кабінет міністрів України на засіданні в середу має намір денонсувати угоду СНД про співробітництво в галузі туризму, випливає з проекту постанови, опублікованого на сайті кабміну в середу.


Угода про співробітництво в галузі туризму було підписано Україною, РФ, Азербайджаном, Вірменією, Грузією, Білоруссю, Казахстаном, Киргизією, Молдовою, Таджикистаном, Туркменістаном і Узбекистаном. Угодою сторони домовилися сприяти розвитку рівноправного і взаємовигідного співробітництва в галузі туризму по лінії урядових організацій, національних і регіональних туристських асоціацій, товариств, фірм і підприємств, активно підтримувати їхні ініціативи, спрямовані на ефективне освоєння туристських ресурсів.

“За результатами аналізу чинних міжнародних договорів в рамках СНД щодо їх відповідності національним інтересам вважаємо недоцільним подальшу участь України в угоді про співпрацю в галузі туризму, скоєному 23 грудня 1993 в Ашхабаді”, – йдеться в пояснювальній записці до документа.

У документі наголошується, що однією зі сторін угоди є РФ, а Україна припинила фактичне співробітництво з Росією “в зв’язку зі збройною агресією”. Разом з тим в пояснювальній записці говориться, що співпраця Києва з іншими країнами-учасницями угоди відбувається в рамках двосторонніх договорів.

Поділитись