Україна і Китай домовилися про співпрацю в інформаційній сфері

Україна і Китай домовилися про співпрацю в інформаційній сфері

Міністерство інформаційної політики домовилося про співпрацю з китайським державним інформаційним агентством “Сіньхуа” щодо взаємного просування і обміну інформацією між мультимедійною платформою іномовлення України і “Сіньхуа”.

Як наголошується в повідомленні прес-служби Мінінформполітики, відповідних домовленостей було досягнуто на зустрічі міністра інформаційної політики України Юрія Стеця з головним редактором “Сіньхуа” Хе Піном, що відбулася в Києві 14 вересня.

“Головна мета цієї зустрічі для нас – щоб у Китаї дізнавалися більше достовірної інформації про Україну, про позитивні зрушення, які тут відбуваються, про особливості життя українців та нашу унікальну культуру”, – процитовано в повідомленні Ю.Стеця.

У свою чергу Хе Пін запевнив у готовності Китаю до поглиблення двостороннього співробітництва з Україною.

Також українське національне інформаційне агентство “Укрінформ” підписало угоду про інформаційне співробітництво з “Сіньхуа”.

У ЗМІ також повідомляють, що за словами Ю.Стеця, Україна має намір відкрити корпункти “Укрінформу” і телеканалу UATV у Китаї.

“Сіньхуа” – найбільше в Китаї інформаційне агентство із головним офісом у Пекіні. Створено 7 листопада 1931, має корпункти в 105 країнах. Новости “Сіньхуа” виходять вісьмома мовами, пише interfax.com.ua.

Поділитись