Україна домовилася зі США про закупівлю протитанкових ракетних комплексів Javelin

Україна домовилася зі США про закупівлю протитанкових ракетних комплексів Javelin

Українська влада уклала зі США контракти на поставку другої партії протитанкових ракетних комплексів Javelin. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу оборонного відомства.

Угоди про закупівлю американських комплексів були укладені Міністерством оборони України за рахунок «зосередження ресурсів», повідомили у відомстві.

За словами заступника міністра оборони Анатолія Петренка, в 2019 році Міноборони реалізувало три контракти за програмами іноземних військових продажів. «Це дозволяє нам використовувати всі ресурси, які існують на ринку озброєння, а також зарубіжних виробників і постачальників», – зазначив він.

У той же час в посольстві України в США заявили, що угода є першим великим контрактом прямих міжурядових закупівель озброєння між Києвом і Вашингтоном.

“Для України це величезний крок вперед, якому передував відхід від старої системи, яка забороняла Міноборони України безпосередньо купувати озброєння і техніку в іноземних держав. Тепер ці зміни розширять наші можливості для зміцнення військово-технічного і оборонного потенціалу держави”, – повідомили в посольстві, подякувавши американським партнерам за допомогу в реформуванні системи безпеки України.

2 жовтня стало відомо, що Державний департамент США схвалив продаж партії протитанкових ракетних систем Javelin Україні на 39 мільйонів доларів. При цьому він не включений в дозволену Конгресом військову допомогу Україні в розмірі 250 мільйонів доларів.

Поділитись