Угорщину звинуватили у втручанні в вибори України

Угорщину звинуватили у втручанні в вибори України

Офіс президента України Володимира Зеленського має намір обмежити угорським політикам можливість зустрічатися з кандидатами в депутати Верховної Ради перед виборами.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Вадим Пристайко під час брифінгу, передає агентство РБК-Україна. Він нагадав, що напередодні в Україну прибули дві угорські делегації. Він також зазначив, що МЗС України зверталося до угорських колег з проханням уникати до закінчення виборів кроків, які можуть розглядатися як підтримка конкретних політичних сил.

“Мені здається, що в цей момент, коли відбувається підготовка до виборів і складна ситуація в Україні, можна було б дружній державі утриматися від таких поїздок … У той же час, наприклад, Словаччина набагато жорсткіше поводиться по відношенню до угорських сусідів”, – сказав Вадим Пристайко.

Крім того, чиновник зазначив, що Україна запрошувала главу МЗС Угорщини Петера Сіярто приїхати до Києва, щоб разом зі своїми українськими колегами відвідати Закарпаття, однак він відмовився. Пристайко також зазначив, що офіс президента буде вживати заходів, щоб це більше не повторювалося.

Поділитись