Угорщина показала Закарпаття на мапі своєї країни

Угорщина показала Закарпаття на мапі своєї країни

Україну обурила карта Угорщини із Закарпаттям.

Міністерство закордонних справ України звернулося до Генеральної прокуратури та Служби безпеки з проханням порушити справу через ілюстрації в газеті “Карпаталія”, яку видає союз угорців Закарпаття. Видання розмістило у себе на першій сторінці карту Угорщини з вхідними в неї кількома областями України. Про це в своєму Twitter-акаунті повідомив заступник глави МЗС Євген Божок.

“На першій сторінці газети “Карпаталія” ГО “Товариство угорської культури Закарпаття” під гаслом “Угорець, вставай!” ілюстрована приналежність до Угорщини ряду територій України. Сепаратизм!”- написав Божок.

Нагадаємо, 6 липня Офіс президента України Володимира Зеленського пригрозив угорським чиновникам заходами за відвідування Закарпаття без узгодження. Там відзначили, що Угорщина як дружню державу повинна утриматися від подібних поїздок напередодні виборів в український парламент.

Дипломатичний скандал між Україною і Угорщиною розгорівся у вересні 2018 року. Тоді з’явилося відео, на якому консул угорського консульства в Закарпатті роздавав паспорти українцям і приводив їх до присяги на вірність Угорщині.

Фото з Твіттер.

Поділитись