Угорщина блокуватиме будь-яку співпрацю України і НАТО

Угорщина блокуватиме будь-яку співпрацю України і НАТО

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт готовий вести переговори з Києвом щодо ситуації з правами угорців в Україні, але на даному етапі продовжить блокувати співпрацю української держави з НАТО через українізацію мадярів.

«Угорщина чекає рішення проблем з питанням освіти і законом про використання державної мови. Тоді ми не будемо вже блокувати те, що блокуємо в зв’язку з НАТО», – сказав глава угорського зовнішньополітичного відомства.

Також глава угорського МЗС сказав, що його держава налаштована на переговори з Україною. Але в даний момент не бачить істотного просування в цьому питанні.

“Ми бажаємо досягти такого рішення, яке буде прийнятним і для угорців на Закарпатті. Я сподіваюся, що ми це забудемо, що це піде в минуле”, – сказав він.

Як повідомляли багато експертів, кінцевою метою Угорщини в ситуації з Україною є створення в Закарпатській області Української держави угорського національного району. Київ не може на це піти.

Конфлікт через українських угорців, які компактно проживають в Закарпатській області вздовж кордону, триває вже давно. Суть його в тому, що відразу ж після отримання Україною незалежності там стали насильно асимілювати всі етнічні меншини. Угорщині це дуже не сподобалося.

Поділитись