Учням молодших класів в школах Чикаго роздаватимуть презервативи

Учням молодших класів в школах Чикаго роздаватимуть презервативи

З початку нового навчального року молодшокласникам в школах американського Чикаго у віці 10-и років і старше будуть роздавати безкоштовні презервативи, передає FoxNews.

Нововведення є ініціативою місцевого Департаменту з нагляду за правами споживачів (CPS) «в рамках постійних зусиль по зниженню рівня поширення захворювань, що передаються статевих шляхом, включаючи ВІЛ-інфекцію, а також небажаних вагітностей».

Головлікар CPS Кеннет Фокс визнав, що прийняте рішення «вже скуйовджене декому пір’я, але воно було необхідно для захисту здоров’я школярів».

– У нас – високий ризик зараження і передачі інфекцій, що передаються статевим шляхом. І роздача презервативів може запобігти цьому ризик. – сказав він.

Початкові школи міста будуть отримувати 250 презервативів на місяць, а середні – 1000. На керівництво навчальних закладів буде покладено обов’язок звітувати за витрату протизаплідних засобів, а викладачі повинні будуть пройти комплексну підготовку з питань сексуального здоров’я, за підсумками якої необхідно буде скласти іспит.

Батьки учнів молодших обурені і мають намір дійти до суду з метою анулювання рішення CPS або підвищення вікового цензу школярів, на яких буде поширюватися акція.

Поділитись