Учасники бойових дій отримають додаткову виплату

Учасники бойових дій отримають додаткову виплату

Уряд затвердив розмір щорічної разової виплати до Дня пам’яті та примирення. Гроші виплатять до 5 травня.

Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають по 3850 грн. Таку ж суму дадуть людям з інвалідністю першої групи внаслідок війни та колишнім малолітнім в’язням концентраційних таборів, гетто, яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років і вони мають інвалідність внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва чи з інших причин. Особи з інвалідністю другої групи одержать по 3400 грн, третьої — 2950.

Учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції гідності та колишнім неповнолітнім в’язням концентраційних таборів, гетто, яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років, виплатять по 1295 грн. Таку ж суму — дітям, які народилися у місцях примусового тримання батьків.

По 840 грн надійде членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни. Також дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге.

По 530 грн дадуть учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання. Тим, кого силоміць вивезли на примусові роботи. Також — дітям партизанів і підпільників, пише gazeta.ua.

Поділитись