Учасник змови в Білорусі зізнався в контактах з ФБР і ЦРУ

Учасник змови в Білорусі зізнався в контактах з ФБР і ЦРУ

Обвинувачений у змові про захоплення влади в Білорусі адвокат Юрій Зенкович в ході допиту зізнався, що контактував в Сполучених Штатах з представниками ФБР і ЦРУ США.

«Контакт, який у мене був, з представниками ФБР. І я думаю, що третя людина був з ЦРУ. Я тоді працював помічником адвоката в Нью-Йорку», – передає ЗМІ слова Зенковича у фільмі «Вбити президента», показаному на телеканалі ОНТ.

Як уточнив Зенкович, представники спецслужб США прийшли до нього в офіс.

«Представились, як, по-моєму, відділ по захисту конституційного ладу або щось таке. Запитали, чи є агентом КДБ. Я сказав, що ні. Після чого вони запитали, чи не хочу я попрацювати на американський уряд», – зазначив Зенкович.

Раніше білоруський телеканал ОНТ вказав на зв’язок радника президента США Джо Байдена – Майкла Карпентера – з підготовкою держперевороту і замаху на Лукашенка.

Минулої неділі обвинувачені в підготовці держперевороту в Білорусі визнали провину в спробі замаху на Лукашенка. Днем раніше Лукашенко розкрив сценарії перевороту. Минулої середи чотирьом затриманим висунули звинувачення в підготовці держперевороту. На цьому тлі США відмовилися вести справи з Білорусcю.

Поділитись