Учасниця «референдуму» 2014 року на Луганщині переховувалася від слідства в РФ

Учасниця «референдуму» 2014 року на Луганщині переховувалася від слідства в РФ

Судитимуть учасницю так званого «референдуму» 2014 року на Луганщині, яка понад 2 роки переховувалася від слідства в РФ, повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

Прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно мешканки міста Попасна за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст.110 КК України).

“За даними слідства, громадянка у якості «члена виборчої комісії» взяла участь в організації та проведенні так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність ЛНР». Жінка здійснювала облік осіб, видавала «бюлетені», слідкувала за процесом голосування на «виборчій дільниці», що розташовувалася у приміщенні навчального закладу. Після завершення псевдореферендуму та підрахунку бюлетенів результати голосування на «дільниці» було передано до «центральної виборчої комісії» для проголошення у подальшому самостійності «Луганської народної республіки». Понад 2 роки підозрювана переховувалась від правоохоронних органів на території Російської Федерації. Оскільки вона перебувала в розшуку, під час перетину кордону України її було затримано та доставлено до суду для обрання запобіжного заходу”, – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

 

Поділитись