У ЗМІ пояснили, чому у Польщі негативне ставлення до українських заробітчан

У ЗМІ пояснили, чому у Польщі негативне ставлення до українських заробітчан

Мігранти з України в Польщі скаржаться на негативне ставлення з боку місцевого населення.

Неприязнь до українців виросла після приходу до влади партії «Право і справедливість», яка дотримується антиімміграційного порядку. Такий висновок випливає зі статті про долю українських заробітчан, опублікованій в американському виданні Politico.

Автор зазначає, що включення великої кількості українців в польське суспільство, а дозволу на тимчасову роботу мають 1,8 млн мігрантів, йде не завжди гладко. Часом фіксується і пряме насильство. Так, лише в одному з суб’єктів Польщі в 2016 та 2017 роках роках відзначено 44 тисячі злочинів на ґрунті національної неприязні саме щодо громадян України.

Видання наводить думку 33-річного жителя Харкова. На даний момент він працює таксистом у Варшаві. За словами чоловіка, пасажири з числа місцевих жителів, постійно запитують про його походження.

“Половина з них, якщо не більше, запитують для того, щоб ти ще раз згадав, що ти не місцевий, чи не поляк. Підтекст тут такий: я не буду тебе ображати, але я тобі нагадаю, що ти відрізняєшся від нас”, – цитує харків’янина Politico.

Раніше повідомлялося про випадок в Польщі, коли місцеві жителі змусили українця з’їсти червоно-чорний прапорець з авто. За його словами, поляки прокололи колеса в автомобіля з українськими номерами. Власнику авто веліли дістати прапорець з салону та змусили на колінах з’їсти його.

Поділитись