У Запоріжжі викрили зловмисників, які займалися збутом маріхуани

У Запоріжжі викрили зловмисників, які займалися збутом маріхуани

У Запоріжжі поліцейські викрили зловмисників, які займалися повним вирощуванням і збутом маріхуани.

Як виявилося, дільці протягом останніх двох років на території міста Запоріжжя та Запорізької області займалися вирощуванням відбіркових видів рослин «коноплі», в основному методом «гідропоніки», постачанням, виготовленням, зберіганням та збутом, вже готового наркотичного засобу «маріхуана», передає 1news.zp.ua.

Організаторами злочинної групи були 36-річний і 25-річний запоріжці. В їх підпорядкуванні знаходилися ще четверо молодих хлопців.

“Збут наркотиків здійснювався тільки довіреними особами. Фігуранти постійно змінювали номери мобільних телефонів і місця збуту, а ось місця вирощування коноплі були відомі тільки організаторам. Незаконний щомісячний дохід групи становив близько півтора-двох мільйонів гривень”, – повідомили в прес-службі обласної Нацполіціі.

Поліцейські в місті Запоріжжя і Запорізької області провели 30 одночасних санкціонованих обшуків за місцями проживання, автомобілях, гаражах і дачах зловмисників. Вони вилучили 100 кіло маріхуани, зброю, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, гроші і чернетки із записами.

За цінами «чорного ринку» сума вилученої марихуани становить понад 20 мільйонів гривень.

Організатори та члени злочинної групи затримані. Їм закидають відразу три статті – незаконний збут, зберігання і виробництво наркотиків; незаконне поводження зі зброєю та використання коштів від нелегального обігу наркотиків. Максимальне покарання, яке може їм загрожувати – до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись