У WADA пояснили неможливість позбавлення Росії спортивних турнірів

У WADA пояснили неможливість позбавлення Росії спортивних турнірів

Генеральний директор Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Олів’є Нігглі пояснив, чому Росію було неможливо позбавити проведення деяких спортивних турнірів після введення санкцій проти країни.

За його словами, в рішенні Спортивного арбітражного суду (CAS) є формулювання, які дозволяють Росії проводити міжнародні змагання, які вона вже отримала. Генеральний директор WADA також зазначив, що в умовах пандемії коронавируса міжнародним федераціям було складно знайти яку-небудь заміну.

Раніше повідомлялося, що глава WADA Вітольд Банька розчарувався тим, що на олімпійській формі російських спортсменів присутні кольори національного прапора. Зокрема, він звернув увагу на те, що Спортивний арбітражний суд скоротив термін покарання для російської сторони з чотирьох до двох років, а також дозволив росіянам змагатися в формі з кольорами прапора. «Але що є, то є. Вирішуємо тут не ми», – підсумував глава агентства.

У грудні 2020 го Спортивного арбітражного суду затвердив дворічна заборона вітчизняним атлетам на виступи під прапором Росії на чемпіонатах світу і Олімпіадах. Протягом двох років Росія також не має права приймати дані турніри.

Олімпіада в Токіо пройде з 23 липня по 8 серпня. Церемонія відкриття розпочнеться о 14:00. Збірна Росії вийде на парад спортсменів під 77-м номером.

Поділитись