У водах Німеччини продовжили будівництво газопроводу «Північний потік – 2»

У водах Німеччини продовжили будівництво газопроводу «Північний потік – 2»

Судно-трубоукладач «Фортуна» продовжило роботи з укладання «Північного потоку – 2» (ПП-2) в водах ФРН.

Про це 23 травня повідомляє Zeit з посиланням на представника компанії – оператора Nord Stream 2 AG.

«Фортуна» в даний час працює в водах Німеччини відповідно до наявних дозволів і заява влади», – зазначив представник Nord Stream 2 AG.

Роботи розпочалися після того, як Федеральне відомство по судноплавству і гідрографії розпорядилося про негайне виконання дозволу на будівництво двокілометрової ділянки у виключній економічній зоні Німеччини.

Днем раніше німецький політолог Олександр Рар заявив, що газопровід «Північний потік – 2» буде добудований всупереч санкціям з боку США.

При цьому, як вважає політолог, завершення будівництва трубопроводу є питанням честі. Разом з тим фахівець допустив можливість виникнення проблем з експлуатацією газопроводу, так як США і їх європейські союзники виступають проти російського газу.

Сполучені Штати 21 травня ввели санкції проти російських компаній і суден, пов’язаних з проектом «Північний потік – 2». У цілому під рестрикції потрапили 13 суден Росії, а також компанії «Морська рятувальна служба», «Мортранссервіс», Самарський теплоенергетичний майновий фонд і «Коксохімтранс».

Раніше, 16 травня, канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила за якнайшвидше завершення будівництва газопроводу «Північний потік – 2», уточнивши, що влада ФРН підтримують проект.

 

Поділитись