У Верховній раді виключили можливість нової спроби визнати Росію агресором

У Верховній раді виключили можливість нової спроби визнати Росію агресором

Голова Верховної ради Дмитро Разумков виключив можливість нового голосування за звернення до парламентів іноземних держав і міжнародних організацій із закликом “підсилити зовнішній тиск на Російську Федерацію з метою припинення її збройної агресії проти України”.

Про це спікер повідомив в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

“На жаль, немає такого механізму, як переголосування постанови. У цьому парламенті жодного разу жоден законопроект або постанову два рази на голосування не ставилися. Я вважаю, що це не відповідає регламенту. Я не буду ставити на повторне голосування, знаходячи якісь аргументи, що хтось не встиг, хтось не проголосував”, – зазначив Разумков.

На його думку, відмова Ради підтримувати зазначену постанову відображає настрої суспільства.

13 травня український парламент не підтримав проект постанови про звернення Ради з нагоди 75-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі 1939-1945 років. У проекті постанови, поданому народним депутатом фракції “Слуга народу” Олександром Мережко, зокрема, пропонувалося нагадати світові, що в 2014 році вперше після закінчення Другої світової війни в Європі одна держава – член ООН окупувала і здійснило спробу анексії частини території іншої суверенної держави – члена ООН. У документі підкреслюється, що це є найтяжчим міжнародним злочином проти миру і безпеки людства та міжнародного правопорядку і неминуче нагадує про трагічні події, які відбувалися в Європі більше 80 років тому.

У січні 2015 року Верховна рада прийняла постанову, якою визнала Росію “країною-агресором”. Україна також неодноразово приймала рішення про введення щодо Росії, її громадян і компаній, різного роду санкцій.

Поділитись