У Великобританії повідомили про непублічні заходи проти Росії

У Великобританії повідомили про непублічні заходи проти Росії

Великобританія прийняла ряд непублічних заходів щодо Росії після інциденту в Солсбері, крім висилки дипломатів і введення санкцій.

Про це в інтерв’ю The Times повідомив колишній радник британського прем’єр-міністра Бориса Джонсона з національної безпеки Марк Седвілл.

Він уточнив, що зазначені заходи стосувалися, зокрема, незаконного виведення грошей з Росії. Крім того, існують і інші обмеження, які Седвілл розкривати не став.

Екс-радник Джонсона також відповів на питання, чому Лондон досі не застосував проти Москви свій потенціал для здійснення кібератак. «Те, що ви цього не бачите, не означає, що ми цього не робимо», – зазначив він, уточнивши, що будь-яких «незаконних операцій» не проводилося.

Раніше, 22 жовтня, Великобританія і Євросоюз ввели санкції проти підрозділу і співробітників Головного управління Генштабу Збройних сил Росії (ГРУ) за хакерські атаки на бундестаг в 2015 році. Під нові обмеження потрапили 85-й головний центр спецоперацій ГРУ, глава управління Ігор Костюков і співробітник, підозрюваний у проведенні самої атаки, Дмитро Бадин. Санкції складаються з заборони на в’їзд і заморожування активів.

У березні 2018 року на вулиці в британському місті Солсбері були знайдені без свідомості колишній співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. У Лондоні заявили, що вони були отруєні нервово-паралітичним речовиною «Новачок». Британська сторона вважає російське керівництво причетним до події.

Поділитись