У Тихому океані почалися навчання ВМФ Росії із залученням понад 40 кораблів та суден

У Тихому океані почалися навчання ВМФ Росії із залученням понад 40 кораблів та суден

Навчання Тихоокеанського флоту із залученням більш ніж 40 бойових кораблів і суден забезпечення, а також 20 літаків і гелікоптерів почалися в Тихому океані.

Про це повідомили у Міноборони РФ.

«У ході практичних дій корабельні групи спільно з морською авіацією здійснять пошук підводних човнів умовного супротивника, відпрацюють організацію протиповітряної оборони тактичних груп кораблів, виконають навчально-бойові вправи з надводних та повітряних цілей, а також відпрацюють питання організації матеріально-технічного забезпечення сил у морі» , – сказали у відомстві.

У Міноборони РФ також уточнили, що в призначених районах діють корабель управління «Маршал Крилов», фрегат «Маршал Шапошников», великі протичовнові кораблі та корвети, малі протичовнові кораблі, тральщики, ракетні катери та судна забезпечення.

“На виході з районів зосередження вже відпрацьовано низку завдань, у тому числі, практичні дії з подолання ділянок моря з мінною небезпекою і виконані навчальні артилерійські стрільби за макетами плаваючих мін, що несуть небезпеку мирному судноплавству”, – додали в МО РФ.

Навчання проводяться з 3 по 10 червня відповідно до плану підготовки Тихоокеанського флоту на 2022 рік.

Поділитись