У Тернополі спіймали зловмисника, який вимагав з підприємця велику суму грошей

У Тернополі спіймали зловмисника, який вимагав з підприємця велику суму грошей

Стало відомо, що Служба безпеки України викрила у Тернополі факт вимагання з підприємця великої суми грошей та житлового майна.

«Встановлено, що раніше засуджений за вимагання мешканець обласного центру знову зайнявся рекетом. Зловмисник вимагав від забудовника 25 тисяч доларів США та майнові права на 237 квадратних метрів нерухомості у приміщенні багатоквартирного житлового будинку, який підрядники планують здавати в експлуатацію», – йдеться у повідомленні пресслужба СБУ.

За ринковими цінами вартість вказаної площі у новобудові становить майже 120 тисяч американських доларів. Рекетир погрожував фізичною розправою, а також розміщенням публікацій у ЗМІ про нібито незаконність будівництва та залученням «активістів» для блокування будівельних робіт.

Затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в одному із закладів громадського харчування.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання) та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Викриття та блокування протиправної діяльності проводилось під процесуальним керівництвом Тернопільської місцевої прокуратури.

Поділитись