У так званих ДНР і ЛНР готові почати відведення військ в Петровському і Золотому

У так званих ДНР і ЛНР готові почати відведення військ в Петровському і Золотому

Військовослужбовці так званої Народної міліції самопроголошеної Донецької народної республіки випустили в небо сигнальну ракету білого кольору в селі Петрівське в знак готовності до відновлення процесу відведення сил.

За останні дві доби це друга спроба почати процес усунення порушень на ділянці розведення сил і засобів в районі села Петрівське під Донецьком, як того вимагає узгоджений контактною групою план-графік. Перша була провалена ополченцями.

Передбачається, що після запуску білої ракети дзеркальні дії зробить Київ. Тільки після цього боку випустять в небо сигнальні ракети зеленого кольору в ознаменування початку процесу.

На місці перебувають співробітники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які приїхали в Петровське для спостереження за процесом усунення порушень.

“Рівно о 12:00 у підтвердження готовності до розведення з нашого боку була запущена ракета білого кольору. Очікуємо дій у відповідь з української сторони”, – сказав керівник представництва ЛНР в Спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню гвардії полковник Михайло Філіпоненко.

Поділитись