У Сумах знов ошукали довірливих пенсіонерів

У Сумах знов ошукали довірливих пенсіонерів

За клопотанням прокуратури взято під варту жінку, яка за відомою схемою ошукала довірливих пенсіонерів на понад 700 тис грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області у Facebook.

Сумською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру 41-річній жительці м. Суми, яка ошукала довірливих пенсіонерів на понад 700 тис грн. За клопотанням прокуратури підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

“За даними слідства, проведеного Сумським відділом поліції, зловмисник, особа якого наразі встановлюється, телефонував пенсіонерам, називаючись сином чи онуком, повідомляв, що потрапив у ДТП і йому терміново необхідні гроші на лікування. Налякані пенсіонери називали суму, яка є в наявності. Далі нібито «родич» говорив, що через якийсь час за грошима підійде знайома. За декілька хвилин приходила підозрювана, якій довірливі люди віддавали всі свої заощадження, а це від 50 тис грн до 400 тис грн. Лише за 2 місяці шахраї ошукали 6 осіб та збагатились на 700 тис грн. Більш того, прийшовши одного разу за готівкою до пенсіонерки, підозрювана викрала у неї ще й банківську картку”, – йдеться у повідоленні.

Зазначається, що до цього жінка вже була засуджена за розбій та крадіжки.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 2 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілому) та ч. 1 ст. 357 (таємне викрадення офіційного документу) КК України. За скоєне підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

 

Поділитись