У суді по справі МН17 оприлюднили переговори командирів ДНР під час боїв з ВСУ

У суді по справі МН17 оприлюднили переговори командирів ДНР під час боїв з ВСУ

У суді у справі про катастрофу малайзійського Boeing 777 рейсу MH17 в Донбасі в 2014 році заслухали діалоги польових командирів самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР) про боях проти Збройних сил України.

Відео оприлюднив представник України в Тристоронньої контактній групі, журналіст Денис Казанський, передає «Обозреватель».

На записі заступник керівника розвідувальної служби ДНР, росіянин Олег Пулатов розмовляє з українцем Леонідом Харченкоv, який звітує про поразку в одному з боїв. Він скаржиться, що ополченці понесли великі втрати в протистоянні з ВСУ.

«Яку оборону? У мене, *****, тут вже більше половина складу поранені. Вже не знаю, що робити. Нас ковбасять, як ***», – обурюється Харченко.

На питання Пулатова, чому ополченці не відіб’ють атаку, він відповідає: «Чим? Ножами?». Харченко визнає при цьому, що доставляє проблеми військова авіація ВСУ.

Слухання справи про авіакатастрофу Boeing 777 по суті почалися 7 червня. Суд намагається з’ясувати, чи був літак збитий комплексом «Бук», звідки могли випустити ракету, і яка роль чотирьох обвинувачених – росіян Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського, Олега Пулатова, а також українця Леоніда Харченка.

Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився в Донецькій області 17 липня 2014 року. На борту знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули.

Поділитись