У Судані військові перекрили в’їзди до столиці, заарештовано міністрів

У Судані військові перекрили в’їзди до столиці, заарештовано міністрів

У Судані військові перекрили в’їзд до столиці, а також заблоковані всі мости.

Крім цього, були заарештовані четверо міністрів і чиновники високого рангу з штату Хартум. Серед затриманих – міністри зв’язку, інформації, фінансів, промисловості. Затримано також губернатор Хартума і один з представників правлячої в країні Суверенної ради. Арешти тривають, передає телеканал Al Hadath.

За даними телеканалу, військові оточили будинок прем’єр-міністра Судану Абдалли Хамдука. На сьогоднішній день політик поміщений під домашній арешт.

Найближчим часом очікується заява глави Суверенної ради країни Абдель Фаттаха аль-Бурхана. Відзначається, що масові арешти почалися в столиці після зустрічі аль-Бурхана з главою уряду Абдаллою Хамдуком.

Раніше суданська поліція застосувала сльозогінний газ для розгону сотень демонстрантів, які намагалися перекрити центральну вулицю столиці Ен-Ніл. Уже другий тиждень у Хартумі тривають виступи прихильників армії, які проводять сидячий страйк перед штаб-квартирою головного командування ВС з вимогою відставки уряду, і представників цивільних сил, які домагаються завершення перехідного періоду і остаточної передачі армією влади.

Поділитись