У США закликали країни НАТО «тримати Росію в страху»

У США закликали країни НАТО «тримати Росію в страху»

Політичний аналітик Деніел Кочіс закликав країни НАТО «повернутися до витоків» і сфокусуватися на розвитку озброєння замість питань зміни клімату. В іншому випадку альянс може втратити здатність захищати країни-учасниці.

Свою думку експерт висловив в статті, опублікованій на порталі 19fortyfive.

Політолог заявив, що недавній саміт НАТО викликав у нього розчарування, оскільки в якості порядку денного було обрано проблема глобального потепління. Кочіс переконаний, що це просто спроба перевести увагу з труднощів, з якими стикається альянс.

За словами автора, члени організації останнім часом не могли узгодити уявлення про загрози безпеці. Замість того щоб продовжити шукати компроміс, в НАТО вибрали підхід, при якому всі проблеми вважаються однаково важливими. Кочіс попередив, що альянсу все одно доведеться рано чи пізно розставити пріоритети.

«Після приходу Джо Байдена НАТО стало розглядати кліматичні зміни в якості найбільшої загрози, але такою ж важливою, як і протистояння з Росією, Китаєм  і поширення зброї масового знищення», – зазначив аналітик.

Він висловив побоювання, що США і інші члени організації перестануть інвестувати в розвиток озброєнь, сконцентрувавшись на зелених технологіях. На його думку, це серйозно послабить трансатлантичну безпеку.

Кочіс підкреслив, що зараз адміністрація Байдена стоїть перед вибором – послабити боєздатність і спрямувати кошти на екологічні проекти або зайнятися модернізацією власних збройних сил.

На думку Кочіса, НАТО має повернутися до витоків і зробити головною своєю метою територіальну оборону, щоб «тримати Росію в страху».

Поділитись