У США вивчають пропозицію Путіна про саміт “п’ятірки”

У США вивчають пропозицію Путіна про саміт “п’ятірки”

Сполучені Штати отримали пропозицію російського президента Володимира Путіна про проведення саміту лідерів п’яти країн – постійних членів Ради Безпеки ООН, воно вивчається, заявив американський посол в Москві Джон Салліван.

«Можу підтвердити, що ми отримали пропозицію президента Путіна, воно знаходиться на розгляді у Вашингтоні», – цитує дипломата Інтерфакс. Салліван додав, що з моменту свого заснування в Сан-Франциско в 1945 році ООН є «основним форумом для дискусій п’яти постійних членів Ради Безпеки ООН».

«Ми працюємо в тісній співпраці з усіма членами Ради Безпеки на постійній основі і продовжимо це робити, незалежно від того, де будуть проходити ці обговорення», – підкреслив посол.

Раніше в Кремлі заявили, що Росія направила країнам – постійним членам Радбезу ООН послання з деталізацією ідеї про саміт.

23 січня в ході виступу на форумі в Ізраїлі Путін нагадав про відповідальність Росії, КНР, США, Франції і Британії за збереження цивілізації і запропонував зустрітися лідерам цих країн для серйозної розмови. Французький лідер Еммануель Макрон підтримав дану ініціативу. Пізніше в Пекіні також висловили готовність до зустрічі. У Лондоні заявили, що очікують деталей по даній пропозиції.

Поділитись