У США виступили проти участі Росії в саміті G7

У США виступили проти участі Росії в саміті G7

Про це йдеться в резолюції, внесеної членом Демократичної партії Альбіо Сайресом.

“Палата представників США закликає всіх лідерів Групи семи виступити проти повернення Росії, поки вона повністю не припинить окупацію суверенної території України, включно з Кримом, і не припинить атаки на демократії в усьому світі”, – йдеться в тексті резолюції.

Сайрес підкреслює, що Палата представників США засуджує «агресивні дії» Росії в Україні. Політична лінія США, за словами конгресмена, передбачає, що Росія може бути повернута в формат G7 за умови, що вона прийме норми і стандарти вільних, демократичних суспільств, які дотримуються інші країни-учасниці.

«Якщо президент Трамп ігнорує умови, встановлені міжнародною спільнотою в питанні приєднання Росії до формату G7, він йде проти прийнятих в США законів і консенсусу міжнародного співтовариства. Він також послаблює нашу переговорну позицію, в черговий раз показуючи президенту Путіну, що його агресивні дії не спричинять заявлених наслідків », – стверджує Сайрес.

Раніше американський Дональд Трамп заявив, що запросить президента Росії Володимира Путіна на наступну зустріч у форматі G7, яка пройде в США. У Кремлі підкреслювали, що для Росії повернення до формату G8 не є самоціллю, країна не має наміру нав’язувати свою участь.

Поділитись