У США випустять ракету-приманку для Росії

У США випустять ракету-приманку для Росії

Росія успадкувала від СРСР найбільшу колекцію ракет в світі. Найбільш вражаючими з них є наземні ракетні комплекси «Точка», «Іскандер» і «Яхонт».


Як повідомляє видання The National Interest, незважаючи на те, що деякі ракети застаріли, вони можуть «заблокувати Балтійське море» в разі конфлікту в Європі.

“Росія залишається провідною державою в галузі створення ракет всіх типів, а російські ракетні війська стратегічного призначення становлять важливий елемент військової стратегії Москви”, – зазначає автор статті Калеб Ларсон.

Особливе місце серед ракетних рухомих комплексів займає російська ракета «Точка». Вона представлена ​​відразу в декількох версіях. Її можна оснастити протитанковими, протирадіолокаційними і протипіхотними боєголовками.

“Є і спеціальна ядерна головна частина потужністю десять або сто кілотонн”, – зазначає оглядач.

Більш потужна бойова частина – у ракет «Іскандер». Вона відрізняється надточністю. Імовірність помилки при наведенні ракети становить від п’яти до десяти метрів. Також американський автор виділив сімейство ракет «Яхонт».

У США випустять ракету-приманку для Росії. Контракт на її розробку командування авіаційних систем ВМС США укладе з компанією Raytheon. Завдяки цьому американці створять помилкову мету для ППО противника.

Поділитись