У США виникли нові побоювання через новий закон Росії

У США виникли нові побоювання через новий закон Росії

У Вашингтоні висловили побоювання щодо одного з розділів закону про бюджетні асигнування на 2020 рік.

Цей пункт стосується повідомлень про поїздки російських дипломатів всередині США. Згідно з документом, держсекретар повинен заздалегідь вимагати від РФ інформацію про переміщення її дипломатів і передавати дані ФБР і Національної розвідки. У листі в. о. директора адміністративно-бюджетного управління Білого дому, з яким ознайомився RT, йдеться, що подібні кроки можуть привести до дій у відповідь Москви, що підірве можливості американських дипломатів “працювати в інтересах США”.

На думку експертів, побоювання керівництва США мають під собою підстави, оскільки в цих питаннях РФ завжди діє дзеркально. В адміністративно-бюджетному управлінні Білого дому США висловили побоювання з приводу одного з розділів закону. Відповідний лист в. о. директора відомства Рассел Воут направив в сенатський комітет з питань збройних сил.

“В адміністрації є побоювання щодо розділу 10705, відповідно до якого держава буде зобов’язана подавати повідомлення про поїздки російських дипломатичних співробітників в США. Подібна вимога підштовхне Росію до посилення власних обмежень щодо поїздок американських дипломатів, а також підірве їх можливості щодо безперешкодної роботи на її території з метою просування інтересів США”, – йдеться в документі.

У 2018 році Сполучені Штати вирішили вислати 60 російських дипломатів, а також закрити генеральне консульство Росії в Сіетлі в зв’язку з причетністю Москви до отруєння колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля в Великобританії. У відповідь МЗС РФ оголосило 60 американських дипломатів персонами нон грата і повідомило про закриття генконсульства США в Санкт-Петербурзі.

Поділитись