У США створили командування Космічними силами

У США створили командування Космічними силами

Командування Космічними силами офіційно включено до складу Збройних сил США.

Про це оголосив американський президент Дональд Трамп. “Ми зібралися тут сьогодні, щоб заснувати командування Космічними силами США, цю важливу справу, – сказав він. – Новий підрозділ буде захищати американські інтереси в космосі – в сфері майбутнього протистояння. Думаю, це очевидно для всіх”.

Трамп представив главу командування, генерала Джона Реймонда, який, за словами президента, користується великою повагою серед колег. Було також презентовано прапор нового командування з зображенням символу США білоголового орлана, що парить над планетою.

На церемонії Трамп зазначив, що противники США за допомогою нових технологій загрожують на орбіті американським супутникам, ніж та була викликана необхідність створення Космічних сил, першим етапом формування яких стало установа їх командування. Створення цієї структури президент назвав “новим розділом в видатної історії” Збройних сил країни.

“Ми володіємо можливостями для виявлення і знищення будь-якої ракети, запущеної в напрямку США, – сказав він. – Командування гарантує, що ніхто не зможе поставити під сумнів або загрозу американське домінування в космосі. Тому що ми знаємо кращий спосіб запобігання конфлікту – підготуватися до перемоги”.

У той же час глава американської адміністрації висловив надію на те, що Вашингтону ніколи не доведеться скористатися “космічною зброєю”.

Розпорядження про створення цих сил американський лідер віддав в червні 2018 року. У підпорядкуванні нового командування будуть 87 частин і підрозділів, сили і засоби, що відповідають за інформування про ракетні загрози, роботу супутників, управління космічними польотами і підтримку операцій в космосі. В 2019 фінансовому році (закінчується 30 вересня) на утримання нового виду збройних сил виділено $ 12 млрд.

Фото Ройтерс.

Поділитись