У США спрогнозували поразку Байдена на саміті з Путіним

У США спрогнозували поразку Байдена на саміті з Путіним

Американський президент Джо Байден «програв» російському колезі Володимиру Путіну ще до саміту в Женеві.

Таку думку висловив у вівторок, 1 червня, оглядач журналу The American Spectator і колишній заступник міністра оборони США Джед Баббін.

«Байден, як і слід було очікувати, свідомо поступається Путіну перед зустріччю. Наприклад, Байден відмовився від санкцій, введених Трампом щодо будівництва газопроводу «Північний потік – 2», коли російський газ буде поставлятися до Західної Європи, перш за все до Німеччини», – заявив Баббін.

На думку автора статті, існує необхідність обговорення питання безпеки в кіберпросторі на червневому саміті в зв’язку з недавньою атакою на Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Однак Баббін впевнений, що адміністрація Байдена намагатиметься применшити її серйозність, заявивши, що таке часто відбувається в кіберпросторі.

«Москва бере все, що може взяти від Вашингтона, і їй за це нічого не буде. І те ж саме слід очікувати від майбутньої зустрічі в Женеві», – вважає він.

Зустріч президентів Росії і США відбудеться 16 червня в Женеві. Це буде перша особиста зустріч Путіна і Байдена з моменту вступу останнього на посаду глави Білого дому. При цьому для російського лідера поїздка в Женеву стане першим закордонним візитом з січня 2020 року.

Поділитись