У США сьогодні обирають президента, Байден випереджає Трампа в 12 штатах

У США сьогодні обирають президента, Байден випереджає Трампа в 12 штатах

У США 3 листопада відбудуться президентські вибори.

На крісло глави Білого дому претендують чинний президент-республіканець Дональд Трамп і демократ Джо Байден.

Дострокове голосування показало безпрецедентний інтерес виборців. Причому через пандемію коронавірусу багато голосують поштою. Варто відзначити, що переможця визначить колегія вибірників.

Експерти, як і власники кафе і магазинів в ряді міст США, не виключають, що за виборами підуть заворушення, оскільки представників кандидата, який програв не влаштує перемога суперника.

Кандидат в президенти США від Демократичної партії Джо Байден випереджає кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа на п’ять пунктів у 12 штатах. Велика частина цих штатів вважається ключовими або такими, що «вагаються». Дані взято з опитування зареєстрованих виборців.

Американський телеканал NBC News і газета The Wall Street Journal провели опитування серед зареєстрованих виборців зі штатів Флорида, Аризона, Айова, Джорджія, Мічиган, Мен, Північна Кароліна, Міннесота, Невада, Нью-Гемпшир, Вісконсин і Пенсильванія. В опитуванні взяли участь 800 американців.

Більшість респондентів повідомили про намір віддати голос за Джо Байдена – 51%, а 46% збираються голосувати за Дональда Трампа. Відзначається, що похибка в розрахунках становить приблизно 3,46 процентного пункту.

Напередодні 2 листопада опитування показали лідерство Джо Байдена в чотирьох штатах: Аризона, Вісконсин, Флорида і Пенсильванія.

Поділитись