У США схвалили поправку, що передбачає нові санкції проти Росії

У США схвалили поправку, що передбачає нові санкції проти Росії

Палата представників Конгресу схвалила поправку до проекту оборонного бюджету на 2020 й фінансовий рік, що передбачає введення обмежувальних заходів по російському суверенному боргу через приписуваного Росії втручання в американський виборчий процес.

Поправка була запропонована демократами від штату Каліфорнія Бредом Шерманом і Максін Уотерсом.

“Ця поправка має на увазі справжні, серйозні санкції проти російської держави і передбачає, що жоден громадянин США не зможе здійснювати нові угоди з російським суверенним боргом. Вона передбачає і механізм для зняття цих санкцій, якщо адміністрація [США] дійде висновку, що Росія може не втручатися в американські вибори принаймні в ході одного виборчого циклу, і якщо Конгрес погодиться з цим висновком “, – заявив Шерман. “Нам потрібен серйозний механізм, щоб покарати Росію за те, що вона зробила з нашими попередніми виборами, і стримувати її від втручання в майбутні вибори”, – додав він.

Сам проект оборонного бюджету, в який була включена поправка, Палаті представників ще тільки належить схвалити. Якщо законопроект буде затверджений нижньою палатою Конгресу, поправка повинна буде пройти через процедуру узгодження законодавцями обох палат, перш ніж проект оборонного бюджету вже в новій версії відправиться на підпис президенту США Дональду Трампу.

Спецслужби США інкримінують Росії втручання в американський виборчий процес в 2016 році. Розслідуванням цих спроб впливу займався майже два роки спецпрокурор Роберт Мюллер, який в підсумку визнав, що змови між Москвою і президентом США Дональдом Трампом не було. Трамп неодноразово відкидав підозри в будь-яких неправомірних контактах з офіційними особами Росії в період виборчої кампанії. Москва також багато разів відкидала висновки про спроби вплинути на хід виборів в США.

Фото Pixabay.

Поділитись