У США розширили способи смертної кари

У США розширили способи смертної кари

Міністерство юстиції США внесло правки в норми здійснення смертної кари, розширивши їх. Про це пише The Hill.


Тепер засуджених на федеральному рівні злочинців місцева влада зможе стратити не тільки шляхом смертельної ін’єкції, але і в газовій камері, на електричному стільці або через розстріл. Зміни вступлять в силу 24 грудня.

У всіх штатах, де застосовується смертна кара, дозволені смертельні ін’єкції. Однак фармкомпанії часто відмовляються надавати уряду препарати для вбивства, і деякі штати вдаються до альтернативних методів страти.

Після невдалої страти в Оклахомі шість років тому тодішній президент США Барак Обама наказав Міністерству юстиції провести широкомасштабний аналіз питань смертної кари і прав людини, пов’язаних з смертельними ін’єкційними наркотиками.

У 1976 році Верховний суд США відновив застосування смертної кари. З того часу в американських в’язницях були покарані шляхом позбавлення життя більше 1,5 тисячі ув’язнених, проте з них тільки троє – федеральні злочинці, інші випадки стосувалися до вирішення місцевих властей. У федеральних в’язницях відбувають покарання близько 60 засуджених до вищої міри покарання.

Поділитись