У США розробляють телепатичний зв’язок для військових

У США розробляють телепатичний зв’язок для військових

Американські військові займаються розробкою технології телепатичного передачі сигналів в мозок.

Про це повідомляє газета Express. В роботі задіяні учені з Університету Південної Каліфорнії в Лос-Анджелесі і Берклі, Університету Дьюка і декількох британських університетів.

Керівник програми Управління армійських досліджень Хамід Крим відзначив, що в ході роботи дослідникам вдалося визначити, які сигнали мозку направляють рух, а потім скорегувати їх. Мета дослідження – знайти спосіб забезпечити телепатичний зв’язок між військовими через центральний комп’ютер. За словами Крима, для цього вчені намагаються змусити людський мозок налагодити діалог з комп’ютером за допомогою думки.

«Якщо солдат знаходиться в ситуації, коли не може говорити або не може вимовляти щось вголос, щоб вести розмову, він зможе подумки вести розмову з машиною, яка, в свою чергу, може передавати цю інформацію далі, можливо, іншому солдату», – пояснив Крим практичну сторону роботи.

На даному етапі вченим вдалося розробити методологію і математичний алгоритм, за допомогою якого можна диференціювати поведінкові реакції мозку. Це відкриття допоможе при роботі зі стресом.

«Наприклад, людина, можливо, перебуває у стресовому стані, втома. Або, займаючись будь-якою діяльністю, не звертає уваги на втому», – пояснив учений, вказавши, що здатність машини давати зворотний зв’язок може послужити хорошу службу, привертаючи увагу людини до його станом.

При цьому до появи системи мозкового інтерфейсу, що підходить для військових цілей, швидше за все, знадобляться десятиліття, висловив упевненість вчений.

Поділитись