У США розкрили два провали Байдена перед Росією

У США розкрили два провали Байдена перед Росією

Оглядачі Рассел Берман та Рікі Гілл у статті для National Interest звинуватили президента США Джо Байдена у слабкості.

На їхню думку, його дії спричинили дві зовнішньополітичні поразки Вашингтона. Берман і Гілл обурені тим, що Баден дозволив РФ завершити будівництво газопроводу “Північний потік – 2”. На їхню думку, така бездіяльність можна вважати «жалюгідною капітуляцією».

Як зазначено у статті, Байден у своїй передвиборчій кампанії позначив себе «яструбом» (прихильником ескалації з Росією) та обіцяв відреагувати на провини Кремля з усією суворістю. Однак його адміністрація у результаті дозволила Москві реалізувати усі свої плани. Енергетична політика США за Байдена — повний провал, упевнені Берман і Гілл.

Услід аналітики пишуть, що придушення американського нафтогазового сектора та скасування трубопроводу Keystone XL позбавили США енергетичної незалежності. Подібний результат йде Путіну на користь і загалом завдає удару з національної безпеки Америки, вважають Берман і Гілл.

Другою поразкою Байдена аналітики назвали категоричні умови Росії на звернення США до країн Середньої Азії з метою розміщення американських військ. Росія дала зрозуміти, що не зазнає військ США на території Киргизії та Узбекистану. В адміністрації Байдена пообіцяли взяти це до уваги. На думку авторів статті, за екс-президента Дональда Трампа подібного не можна було навіть уявити.

Поділитись