У США продемонстрували модель нової гіперзвукової зброї

У США продемонстрували модель нової гіперзвукової зброї

Знімки нової системи озброєння були оприлюднені в офісі Rayburn House у Вашингтоні.

Військові представили новий клас надшвидких, маневрених ракет великої дальності, які будуть запускатися з мобільних наземних платформ.

Американські військові стверджують, що нова гіперзвукова зброя буде здатна розвивати швидкість, яка в п’ять разів перевищує швидкість звуку. Її можна буде застосовувати на різних висотах, що робить її унікальною серед інших ракет з балістичної траєкторією.

У Пентагоні прагнуть отримати перший експериментальний дослідний зразок гіперзвукового зброї великої дальності до 2023 фінансового року. Нова наземна система буде встановлюватися на пускову установку на вантажівці. Вона буде оснащена гіперзвуковими ракетами, які нібито зможуть розвивати швидкість понад 6100 км / г.

У Міноборони США вважають, що нова система озброєнь стане потужним стримуючим фактором проти можливостей противника протистояти американській армії. Нові гіперзвукові ракети можуть досягати вершини земної атмосфери і залишатися за межами зони дії систем протиповітряної і протиракетної оборони до тих пір, поки вони не будуть готові нанести удар.

Американські розробники стверджують, що створена ними надточна, надшвидка, маневрена і живуча гіперзвукова ракета зможе вразити ціль в будь-якій точці світу за лічені хвилини.

29 серпня 2019 року Пентагон уклав контракт на розробку ряду нових систем озброєння з компанією Dynetics на суму 351,6 млн доларів. Ще один контракт в цьому ж місяці був підписаний з Lockheed Martin на суму близько 347 млн ​​доларів.

У Пентагоні назвали ці розробки важливим кроком в сфері розвитку гіперзвукових можливостей армії на базі державних лабораторій спільно з приватними компаніями.

Фахівці Dynetics вже ведуть розробки корпусу для ракет, що володіють низьким коефіцієнтом тертя, спільно з компанією Sandia National Laboratories.

Поділитись