У США присяжні не змогли винести вердикт у справі про вбивство Флойда

У США присяжні не змогли винести вердикт у справі про вбивство Флойда

Колегія присяжних засідателів не змогла винести вердикт на судовий розгляд у справі екс-поліцейського Дерека Шовіна, обвинуваченого в ненавмисному вбивстві темношкірого Джорджа Флойда.

Як повідомила місцева газета Star Tribune, присяжні припинили розпочате кілька годин тому обговорення справи, воно продовжиться у вівторок. Члени журі проведуть ніч в готелі. Рішення повинно бути прийнято одноголосно. Будь-яких обмежень за часом на це не передбачено.

Резонансне розгляд почався в Міннеаполісі 8 березня. Шовін 25 травня минулого року застосував при затриманні Флойда задушливий прийом. Афроамериканець помер незабаром після цього. 26 травня Шовін і ще трьох правоохоронців, які брали участь в арешті Флойда, звільнили. Найтяжчим із злочинів, які інкримінуються екс-поліцейському, є вбивство другого ступеня. Якщо Шовін буде визнаний винним, його можуть засудити до тюремного ув’язнення на термін до 40 років.

На думку деяких експертів, присяжні в США іноді бувають більш схильні виносити виправдувальний вердикт у разі, якщо їх нарада затягується. Швидке винесення рішення може означати, що вердикт обвинувальний.

Після смерті Флойда в 2020 році в США пройшли масові протести і заворушення. Для відновлення спокою до місцевих правоохоронних органів підключалася Національна гвардія США. Приблизно в 40 містах, включаючи Вашингтон і Нью-Йорк, вводився комендантську годину.

Поділитись