У США офіційно оголосили Росію агресором

У США офіційно оголосили Росію агресором

Офіційний представник Держдепу Нед Прайс заявив, що США розглядають РФ в ситуації на російсько-українському кордоні як “агресора” і не бачить ознак того, що Київ робив кроки, які провокували напруженість.

“Дозвольте мені висловитися ясно: Росія є агресором у цій ситуації. Ми не побачили будь-яких ознак того, що Україна займається провокаціями або провокує напруженість. Що ми побачили – так це російську кампанію дезінформації, яка покликана помилково звинуватити Україну в діях, на ділі скоєних Кремлем”, – йдеться в повідомленні.

Раніше у Верховній Раді фракція президентської партії “Слуга народу” зажадала розірвати дипломатичні відносини з Росією. В кінці лютого збройний конфлікт в Донбасі загострився, в регіоні практично щодня фіксувалися перестрілки, зокрема з використанням мінометів і гранатометів. Сторони звинувачують в ескалації напруженості один одного.

Ситуація звернула на себе увагу багатьох іноземних держав. На Заході останнім часом висловлюють стурбованість через нібито “агресивних дій” з боку Росії на Україну. У Вашингтоні вказали на ескалацію “російської агресії” і заявили, що Росія передислокує війська в Криму і на східному кордоні України. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков підкреслив, що Москва переміщує війська в межах своєї території на свій розсуд. Він запевнив, що це ні для кого не становить загрози і нікого не повинно хвилювати.

Поділитись