У США назвали головну помилку Зеленського

У США назвали головну помилку Зеленського

Американське видання New York Times опублікувало статтю про зовнішньополітичну стратегію України при новому главі держави Володимирі Зеленському.

Про це повідомила прес-секретар Зеленського Юлія Мендель. Як зазначає Мендель, автор статті, журналіст Ендрю Креймер, пише, що Володимир Зеленський є загрозою для російського президента Володимира Путіна. У статті сказано: «Відносини України з Росією, яка захопила частину української території в 2014 році і продовжує підтримувати сепаратистів – той стрижень, навколо якого обертається чимало найбільш гострих проблем безпеки Європи. Пан Зеленський підійшов до цього з розважливою наполегливістю і стратегічної щедрістю, спілкуючись з російськомовним населенням, де його попередник з націоналістичним баченням не міг розраховувати на перемогу».

Крім того, Креймер передає слова одного із західних дипломатів, який побажав залишитися невідомим:

«Дипломат, який говорив тільки на умовах анонімності, оскільки не був уповноважений говорити публічно, описав пана Зеленського як новачка, який грає в гру з високими ставками проти вмілого і досвідченого супротивника».

У той же час, Креймер вважає, що у внутрішній політиці Зеленський, запропонувавши заборонити займати державні посади представникам команди президента, помилився: «Його адміністрація являє собою суміш досвідчених технократів і друзів-комедіантів, нестача у них керівних навичок видно неозброєним оком».

Поділитись