У США констатували вимирання підводних сил Росії

У США констатували вимирання підводних сил Росії

Підводні сили Військово-морського флоту (ВМФ) Росії вмирають, констатує американський журнал The National Interest.

Видання звертає увагу на два основні обставини, що вказують на подібні перспективи російського підводного флоту – активний вихід з експлуатації старих субмарин і недостатній випуск нових. Згідно The National Interest, експлуатувати підводного човна старше 35 років небезпечно.

«Іншими словами, до кінця 2020-х або початку 2030-х років російський флот може втратити всі, крім 12, своїх підводних човнів», – пише журнал.

Видання відзначає, що навіть якщо ВМФ вдасться виконати заявлені плани по введенню в дію нових субмарин, сумарна чисельність російських підводних човнів через десять років досягне 28 одиниць, що становить приблизно половину від поточної чисельності, і нагадує, що з аналогічними проблемами (недостатньо швидким введенням в лад нових підводних човнів на заміну старим) стикаються і США.

У травні 2019 року блог navy_korabe звернув увагу на те, що в Росії за останні шість років «розтанули» вісім атомних підводних човнів.

У вересні 2018 року начальник сектора проектного відділу «Криловського наукового центру» Олексій Ліціс пов’язав відсутність у Росії повноцінного океанського флоту і активне будівництво «москітного» з декількома «об’єктивними» причинами, серед яких однією з найважливіших стала відсутність серійних зразків морських енергетичних установок, раніше імпортованих , зокрема, з України.

Поділитись