У США готуватимуть процедуру імпічменту чинного Президента США Дональда Трампа

У США готуватимуть процедуру імпічменту чинного Президента США Дональда Трампа

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі дала вказівку комітету з регламенту готувати процедуру імпічменту чинного Президента США Дональда Трампа.

Подання про імпічмент внесли конгресмени Девід Сісіліні, Тед Лью і Джеймі Раскін, звинувачення, складається з однієї статті – підбурювання до заколоту, автори переконані, що Президент Трамп такою поведінкою продемонстрував, що він буде залишатися загрозою для національної безпеки, демократії та конституції, якщо йому буде дозволено залишитися на своєму посту.

Конгресмени-демократи мають намір 11 січня (понеділок) винести на розгляд Палати представників Конгресу США статті імпічменту щодо Трампа, і в разі якщо Дональд Трамп негайно не покине пост Президента США.

Термін повноважень чинного Президента США Дональда Трампа закінчується 20 січня, у зв’язку з вищевикладеним, є всі підстави вважати, що якщо Трамп добровільно не покине свій пост, то буде задіяна процедура імпічменту, а, з огляду на той факт, що у демократів абсолютна більшість в обох палатах Конгресу США, то він буде відсторонений від посади Президента достроково.

Поділитись